Primul El Clasico din 2023 s-a jucat în Arabia Saudită: FC Barcelona-Real Madrid 3-1! Cum arată acum tradiția duelurilor directe

Publicat: 16 01. 2023, 07:19

FC Barcelona a câştigat duminică seara Supercupa Spaniei, tocmai în Arabia Saudită la Riad, după ce a învins, scor 3-1, pe Real Madrid.

În ultimul act de pe stadionul „King Fahd”, dcatalanii au câștigat pentru a 14-a oară Supercupa Spaniei. Înainte de a juca finala, Barcelona a trebuit să treacă de Real Betis, scor 4-2 după loviturile de departajare.

FC Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit pentru a 16-a oară în Supercupa Spaniei: catalanii s-au impus de cinci ori, nouă meciuri au fost câștigate de echipa din capitală și alte două partide s-au terminat la egalitate (în perioada în care se juca în format tur-retur).

A fost primul succes pentru Xavi într-o finală, în calitate de antrenor al celor de la Barcelona. Barcelona obține primul trofeu din „era” Xavi, care a preluat conducerea băncii tehnice a catalanilor în urmă cu 14 luni.

Primul El Clasico din 2023 s-a jucat în Arabia Saudită: FC Barcelona-Real Madrid 3-1! Cum arată acum tradiția duelurilor directe

Imediat după ce căpitanul Sergio Busquets a ridicat trofeul de supercampioni, a început „fiesta” pentru formația „blaugrana”, chiar pe terenul de joc. Mijlocașul în vârstă de 34 de ani a jucat meciul cu numărul 701 pentru Barcelona, după ce în semifinala cu Real Betis a atins borna fantastică de 700 de partide, scrie ProSport.

Duelul cu numărul 251 dintre cele două mari rivale s-a încheiat cu victoria catalanilor care au ajuns la 98 de victorii în fața madrilenilor (101 victorii împotriva Barcelonei).

Turpa lui Xavi este prima şi în campionatul Spaniei, acolo unde conduc cu 41 de puncte, după 17 de etape. Real Madrid ocupă locul doi, la trei puncte în spate.