Probleme la CSM București. Ce va face de sezonul viitor câștigătoarea Ligii Campionilor

Publicat: 11 05. 2016, 15:40
Actualizat: 31 10. 2016, 15:49

Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana României nu au anunțat nimic oficial pe această temă, însă în cele două zile de competiții ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre faptul că Rasmussen va rămâne în Capitala Ungariei. Discuțiile au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor, au fost confirmate inclusiv de Katalin Palinger, una dintre cele mai importante personaje ale Federației Ungare.

Imediat după finala cu Gyor (29-26 după aruncările de la 7 metri), Kim Rasmussen nu a vrut să vorbească despre viitorul său, a avut o singură preferință:

„Doresc doar să mă bucur doar de acest succes. Mâine voi vorbi oficial despre viitorul meu.” a spus atunci Kim Rasmussen

Echipa a revenit luni la București, însă nimeni nu a putut face vreu plan, nu s-au purtat discuții, în condițiile în care toată ziua a fost ocupată cu acțiuni de protocol, vizită inclusiv la președintele țării, Klaus Johannis, și cu apariții televizate. Marți, după ce lucrurile s-au mai așezat, problemele au început să se clarifice: Kim Rasmussen va pleca la sfârșitul sezonului de la CSM București, el având deja un acord cu naționala Ungariei.

Antrenorul danez și-a desfășurat activitatea în ultimele luni la CSM București, dar a pregătit în paralel și naționala Poloniei. Acel rol dublu nu va mai fi posibil și din vară. Federația maghiară i-a oferit un contract generos lui Kim Rasmussen, peste posibilitățile CSM București. În plus, îl dorește full-time, cu drepturi exclusive. În aceste condiții, oficialii bucureșteni au înțeles că trebuie să găsească o altă variantă de antrenor pentru CSM, în tentativa de a-și apăra titlul în Liga Campionilor, în sezonul 2016-2017.