PROSPORT 25 – 2017. Marian Drăgulescu, gimnastul fără egal în istoria României: „A fost important să câștig medalia acasă! Șase mii de oameni au cântat imnul cu mine la Cluj”

Publicat: 16 09. 2022, 16:29
PROSPORT 25 – 2017. Marian Drăgulescu, gimnastul fără egal în istoria României: „A fost important să câștig medalia acasă! Șase mii de oameni au cântat imnul cu mine la Cluj” / Sursa FOTO: prosport.ro

Marian Drăgulescu a devenit sportivul român cu cele mai multe medalii de aur cucerite la Europene, 10.

După o carieră de excepție, de peste două decenii, încununată cu performanțe incredibile, gimnastul Marian Drăgulescu s-a retras din activitate la sfârșitul anului trecut.

Într-o disciplină în care majoritatea sportivilor „dispar” la 27-28 de ani, la masculin, ori la 23-24, în cazul fetelor, Marian a performat până la 41 de ani și a intrat în istoria gimnasticii.

Marian Drăgulescu, gimnastul fără egal în istoria României

Trei medalii la Jocurile Olimpice, 10 la Campionatele Mondiale, dintre care 8 de aur, scrie Prosport. De zece ori campion european, urcând de alte 8 ori pe podium la Europene, iată doar câteva repere ale unei cariere fabuloase.

Marian Drăgulescu se numără printre gimnaştii care au dat numele lor unor sărituri, probă de concurs, de complexitate sporită.