Protest cu parașuta la un meci EURO 2020: Mai multe persoane au ajuns la spital – FOTO/VIDEO

Publicat: 16 06. 2021, 13:26
Actualizat: 16 06. 2021, 13:27

Mai multe persoane au fost rănite și au fost transportate la spital după ce în cadrul meciului EURO 2020 dintre Franța și Germania un activist Greenpeace s-a parașutat pe Allianz Arena.

Organul de conducere al fotbalului european EEFA a declarat că „autoritățile legale vor lua măsurile necesare” pentru ceea ce a numit un act „nesăbuit și periculos”. Resturile au căzut pe teren și tribune atunci când parașutistul s-a încurcat între fire purtând o cameră pe cap. Activistul a avut o aterizare dificilă pe terenul de fotbal.

„Acest act inconsiderentt – care ar fi putut avea consecințe foarte grave pentru un număr mare de persoane care au participat – a provocat răni mai multor persoane care participau la meci, care sunt acum în spital, iar autoritățile legale vor lua măsurile necesare”, a transmis UEFA.

Pe parașută erau scrise cuvintele „Kick out oil Greenpeace” (n.r. Renunțați la petrol) iar bărbatul a primit îngrijiri medicale înainte de a fi escortat de securitate. Antrenorul șef al Franței, Didier Deschamps, a fost văzut dându-se la o parte din calea unei piese mare de echipament.

Grupul Greenpeace și-a asumat răspunderea pentru incidentul de la EURO 200

Grupul Greenpeace și-a asumat responsabilitatea pentru „cascadorie” și, într-un comunicat, și-a cerut scuze celor care au fost răniți, dând vina pe „dificultăți tehnice” întrucât parașutistul nu intenționase să aterizeze pe teren în timpul meciului EURO 2020.

Activistul Benjamin Stephan de la Greenpeace a declarat că planul era „să zboare peste” stadion și să arunce o minge ușoară cu un mesaj prin care să îl încurajeze pe producătorul german de automobile Volkswagen „să facă mai multe pentru a proteja clima”.

Acesta a adăugat că „siguranța este în centrul acțiunii Greenpeace” și va sprijini orice investigație.

Ne cerem scuze sincer și empatic celor doi răniți și sperăm că starea lor se va îmbunătăți în curând. Am dori, de asemenea, să ne cerem scuze jucătorilor și spectatorilor pentru momentul de șoc”, a declarat acesta.

Franța a câștigat meciul cu 1-0, datorită autogolului lui Mats Hummels în prima repriză.