Rafael Nadal suferă de o boală incurabilă. Anunțul făcut de tenismen după eșecul de la Roma

Publicat: 13 05. 2022, 18:22

Tenismenul spaniol Rafael Nadal a declarat joi că suferă din nou de dureri la picior, după meciul pierdut în optimile turneului ATP Masters 1.000 de la Roma în fața canadianului Denis Shapovalov.

Ocupantul locului 4 ATP a explicat că nu este vorba despre o accidentare, ci despre o afecțiune cronică ce îi produce aceste dureri.

„Nu m-am accidentat, sunt un jucător care trăieşte cu această accidentare. Nu este nimic nou. Asta este”, a spus Nadal.

Rafael Nadal a fost învins de canadianul Denis Shapovalov (FOTO)

De ce afecțiune suferă Rafael Nadal

Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss, o afecțiune care produce o necroză a osului navicular. Sindromul este o boală rară și incurabilă.

Este o boală degenerativă și reprezintă o displazie a scafoidului, o deformare a unuia dintre oasele situate la nivelul piciorului.

De altfel, această boală l-a forțat pee Nadal să își încheie sezonul competițional de anul trecut în august, pentru că durerile erau mult prea puternice.

„Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil. Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi, n. red.), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”, a declarat Nadal.

Rafael Nadal a fost învins joi în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma de către canadianul Denis Shapovalov (locul 16 WTA), cu scorul de 1-6, 7-5, 6-2. Jucătorul spaniol spera să câștige anul acesta cel de-al unsprezecelea titlu pe zgura din capitala Italiei.