Rapid a suferit cea mai mare înfrângere de după Revoluția din 1989! FARUL poate deveni campioană mai devreme de finalul campionatului

Publicat: 07 05. 2023, 09:52
Actualizat: 07 05. 2023, 09:52

Farul Constanţa a învins pe Rapid cu scorul de 7-2, într-un meci din etapa a şaptea a play-off-ului Superligii.

A fost cel mai mare eșec de după Revoluția din 1989. La 3 mai 1989, în campionat, Steaua a învins Rapid cu 8-2.

Acum, Farul a marcat prin Denis Alibec (3 – penalty, 45, 61), Tudor Băluţă (23, 27) şi Louis Munteanu (74, 77), iar giuleștenii au înscris prin Cristian Săpunaru (59) şi Marko Dugandzic (86 – penalty).

Rapid a suferit cea mai mare înfrângere de după Revoluția din 1989

Cei de la Farul pot deveni campioni mai devreme. Constănțenii au 46 de puncte, cu șase peste FCSB și opt deasupra celor de la CFR Cluj. Dacă în etapa următoare, Farul învinge pe Universitatea Craiova ar face 49 de puncte. Apoi, dacă FCSB „scoate” doar două puncte cu Sepsi (etapa șapte) și CFR Cluj (etapa opt), iar CFR acumulează cel mult patru puncte cu Universitatea Craiova (etapa șapte) și FCSB (etapa opt), echipa lui Hagi e campioană. Farul are avantajul că punctele nu li s-au rotunjit la intrarea în play-off, spre deosebire de cele două adversare, iar acesta este primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.

Gică Hagi: „Au venit puțin cam cu nasul pe sus”

„Cred că am pregătit meciul foarte bine. Cred că au venit puțin cam cu nasul pe sus după ultimele două victorii. Jucătorii au fost fenomenali. Toată echipa a jucat perfect. Atacanții au făcut o presiune incredibilă. Apărătorii au fost agresivi, la fel și mijlocașii. Toate durează o zi în fotbal. Trebuie să fim modești. E greu pentru ei, e clar că ai multe gânduri la cald. E meritul nostru, pentru că tot ce am pregătit ne-a ieșit la nivel magic. Am zis că acasă jucăm foarte bine și dacă păstrăm asta suntem periculoși. Presiune e pentru toți, pentru că toți vrem să câștigăm. Suntem programați mereu înaintea tuturor ca să se știe ce facem. Asta e! Vedem!”, a declarat Gică Hagi.