Rapid București intră în insolvență

Publicat: 11 12. 2012, 13:16
Actualizat: 05 07. 2013, 06:26

Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos, numind ca administrator judiciar pe Cristina Andronache.

„Numește administrator judiciar pe CII (n.r. – Cabinet Individual de Insolvență) Andronache Cristina care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art.20 din lege, cu o remunerație de 2500 lei din averea debitorului. Pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităților privind menționarea la registrul comerțului a reprezentanților permanenți ai săi”, se menționează în soluția Tribunalului București.

Instanța a fixat ca termen limită de definitivare a tabelului creanțelor data de 28 februarie 2013. De asemenea, următorul termen pentru continuarea procedurii de insolvență a fost programat la 8 martie 2013, de la ora ora 09.00.

Tribunalul București a înregistrat, la 3 decembrie, dosarul privind cererea de intrare în procedura de insolvență a SC Fotbal Club Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii și angajații clubului fiind neplătiți de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii și față de alte societăți. Conform anunțului făcut, la 5 decembrie, de președintele CA, Ion Taban, gruparea giuleșteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acționarul majoritar George Copos și către firmele acestuia. Copos a anunțat că este dispus să renunțe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.