Rapid e pe primul loc în Superliga, după victoria cu Sepsi, 2-1! Adrian Mutu: „I-am spus de atâtea ori lui Ioniță…”

Publicat: 28 08. 2022, 13:52

Rapid a revenit pe primul loc în Superliga, după ce a învins pe Sepsi Sfântu Gheorghe, 2-1, în deplasare, într-un meci din etapa a şaptea.

Gazdele au deschis scorul prin Mario Rondon, în minutul 21 din penalty, faultul fiind acordat după consultarea VAR la o fază în care au fost implicați Antonio Sefer şi Denis Ciobotariu.

Sefer, minutul 27, a restabilit egalitatea după ce portarul Roland Niczuly a respins greșit o minge. Alexandru Ioniţă II a înscris golul etapei: şut, fără preluare, de la 20 de metri, în vinclul porţii, în  minutul 45+2.

Rapid e pe primul loc în Superliga, după victoria cu Sepsi, 2-1

A fost prima înfrângere din acest campionat pentru Sepsi, iar Rapid a reuşit a doua victorie în deplasare și a ajuns pe primul loc în Superliga.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Ciobotariu, Ispas – Aganovic, Rodriguez, Ştefănescu (Matei ’46) – Bărbuţ (Golofca ’68), Rondon (Tudorie ’68), I. Gheorghe (Achahbar ’72). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Grigore, Morais – Kait (Crepulja ’61), Albu, Ioniţă (Papeau ’61) – Sefer (Pănoiu ’76), Dugandzic, V. Costache (Măţan ’61). Antrenor: Adrian Mutu.

Adrian Mutu, mesaj pentru Ioniță

Antrenorul celor de la Rapid, Adrian Mutu, a declarat după meciul cu Sepsi că a avut mai multe discuții cu Alex Ioniță pentru a-l determina să șuteze mai des la poartă: „Ioniță e valoros, e în formă. De multe ori e prea altruist, preferă pasa în locul șutului. Îi zic de atâtea ori să încerce poarta, pentru că are un stâng extraordinar și acum a reușit un gol extraordinar”

„Un meci dificil, e vorba de detalii, de strategie, iar astăzi am decis să-i așteptăm pentru a-i putea prinde pe contraatac, așa cum i-am analizat. Nu prea am reușit, dar am marcat pe combinații, ceea ce este bine, pentru că am jucători cu calitate, de valoare, care pot face diferența. E o echipă grea, cred că foarte puțini o să câștige aici, aleargă foarte mult, are ritm. Sunt fericit că am câștigat, dar trebuie să uităm repede, pentru că marți ne așteaptă un meci cu o echipă care a schimbat antrenorul și a luat apoi un punct. În repriza a doua ne așteptam la o presiune mare a lor și voiam să jucăm pe contraatac și să marcăm. Nu mai contează, e important că am luat 3 puncte”, a mai spus Mutu.