Reacții după cel mai mare scandal de la JO 2012 LONDRA: cum a pierdut scrimera sud-coreeană Shin A Lam totul într-o secundă. „ESTE O RUȘINE INTERNAȚIONALĂ!”

Publicat: 31 07. 2012, 11:30
Actualizat: 14 08. 2012, 18:11

Cel mai mare scandal de la Jocurile Olimpice 2012 Londra o are în centru pe scrimera sud-coreeană Shin A Lam.

Cronometrul s-a oprit cu doar o secundă înaintea sfârșitului meciului dintre Shin A Lam și Britta Heidemann, din semifinale, iar, atunci când arbitrii au dictat reluarea partidei, cel care se ocupa de partea tehnică a competiției a uitat să repornească cronometrul. Sportiva din Germania a reușit patru atacuri, iar arbitrii au omologat rezultatul.

Shin A Lam, care a avut avantaj în momentul opririi jocului și s-ar fi calificat în finală dacă nu ar fi fost secunda fatidică, a rămas consternată în urma deciziei. Ea a izbucnit în plâns și a refuzat să părăsească planșa. După dezbateri care au durat o oră, rezultatul a fost omologat, iar Shin A Lam a fost convinsă să iasă din spațiul de joc.

Presa internațională a reacționat dur la acest incident. „Controversa de la scrimă scoate în evidență erorile rușinoase de la Jocurile Olimpice”, scrie Bleacher Report. „Shin A Lam a stat o grămadă pe planșă și până la urmă a pierdut medalia, din cauza scandalului”, scrie și AZ Daily Sun. Majoritatea publicațiilor titrează „dramă la scrimă”, iar unele pun accentul pe protestul sportivei sud-coreene.

Yahoo remarcă faptul că sportiva germană s-a bucurat prematur, înainte de decizia juriului, iar cei 7.000 de spectatori au făcut o gălăgie de nedescris, mulți dintre ei fără să înțeleagă ce se petrece.

Cititorii Facebook Gândul: „Este un furt în stil mafiot, JO ar trebui desființate”

Cititorii de pe Facebook Gândul au reacționat și ei la decizia controversată a arbitrilor de la Jocurile Olimpice 2012. Postarea despre drama lui Shin A Lam a strâns peste 1.300 de Like-uri, aproape 200 de Share-uri și zeci de comentarii.

Iată unele dintre comentariile cititorilor Facebook Gândul:

„Să le fie rușine arbitrilor!”

„Absolut revoltător!”

„Cum poți pune un arbitru din Austria când joacă o nemțoaică? E nesimțire!”

„Este o rușine internațională”

„Este al doilea furt în stil mafiot, după cel din finala de la judo”

„Unde-i dreptatea? Au mâncat-o câinii?!”

„Mi-a părut așa rău, de la argint asigurat să ajungi pe locul 4. Jocurile Olimpice se transformă într-un joc politic, ca și Eurovision”

„Jocurile Olimpice sunt o mare porcărie și ar trebui desființate. JO nu sunt decât surse de bani și corupție pentru paraziții din sport”.