Record incredibil pentru un arbitru din lista FIFA: Istvan Kovacs, al 6-lea meci ca rezervă la Cupa Mondială!

Record incredibil pentru un arbitru din lista FIFA:  Istvan Kovacs, al 6-lea meci ca rezervă la Cupa Mondială!
Istvan Kovacs
Publicat: 29/11/2022, 10:47

Istvan Kovacs a fost desemnat de FIFA arbitru de rezervă la partida Arabia Saudită – Mexic, partidă care va avea loc mâine la Cupa Mondială Qatar 2022.

Partida va fi condusă la centru englezul Michael Olivier. Reserve Assistant Referee a fost desemnat asistentul Vasile Marinescu.

Cengtralul din Carei a mai fost al patrulea oficial la partida de deschidere, Qatar – Ecuador 0-2, desfăşurată duminica trecută, în Grupa A, când a făcut parte din echipa condusă de Daniele Orsato, la partida Uruguay – Coreea de Sud 0-0, desfăşurată joi, în Grupa H, cu francezul Clement Turpin la centru, precum şi sâmbătă, la meciul Argentina – Mexic 2-0, din Grupa C.

Record incredibil pentru un arbitru din lista FIFA: Istvan Kovacs, al 6-lea meci ca rezervă la Cupa Mondială!

Apoi Spania-Germania 1-1 și marți, adică azi, este la Ecuador – Senegal (ora 17.00).

Arabia Saudită are o șansă istorică de a se califica la turneul final.

Naționala Mexicului, antrenată de Gerardo Martino, este la 8-a calificare consecutivă la un campionat mondial, iar de la ediția SUA 1994 a trecut de fiecare dată faza grupelor.

Istvan Kovacs şi asistenţii Mihai Artene şi Vasile Marinescu se află pe lista arbitrilor care oficiază la Cupa Mondială din Qatar, unde vor abitra şi mai multe femei.

Lista cuprinde 36 de centrali, 69 de asistenţi şi 24 de asistenţi VAR.

Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale. Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase