Roger Federer, despre retragerea din tenis. Ce l-a convins să continue activitatea

Publicat: 25 02. 2017, 11:15
Actualizat: 02 04. 2018, 22:34

„Pentru moment, m-am gândit: «Acum e cel mai potrivit moment să mă retrag». Dar bucuria a fost atât de mare după ce am câștigat Australian Open, iar reacția echipei mele m-a impresionat atât de tare… Au fost niște stări de bucurie care m-au făcut să iau decizia de a continua în circuitul profesionist”, a declarat Roger Federer, într-un interviu pentru The New York Times.

Federer a explicat cât de special a fost titlul cucerit la Melbourne în 2017: „Obiectivul, atunci când am luat pauza de șase luni în sezonul trecut, a fost să mă pregătesc pentru o aventură pe termen lung, nu doar pentru un turneu. Îi înțeleg pe oamenii care spun că e perfect să te retragi în glorie, dar simt că am depus o muncă prea mare și iubesc prea mult tenisul, așa că mai am multe de demonstrat. Trofeul câștigat anul acesta mi-a creat, poate, cea mai intensă emoție dintre toate titlurile de Grand Slam. Acum mi-am luat o pauză mai lungă decât de obicei între turnee, mă simt în al nouălea cer”.

Roger Federer, aflat în prezent pe locul 9 ATP, a cucerit, la sfârșitul lunii ianuarie, al cincilea titlu al său la Australian Open, după cele câștigate în 2004, 2006, 2007 și 2010, și al 18-lea în total la turneele de Grand Slam.