Roland Garros: Simona Halep s-a calificat în turul 2, după un meci dificil / Mihaela Buzărnescu, eliminată

Publicat: 24 05. 2022, 23:30
Actualizat: 25 05. 2022, 01:52
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep (19 WTA) s-a calificat marți în turul al doilea al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, însă meciul din primul tur nu a fost deloc unul ușor pentru româncă.

Ea a trecut de Natsasja Schunk din Germania, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, scorul fiind o surpriză, dat fiind că Halep a jucat cu ocupanta locului 165 WTA.

În turul următor, Simona va juca împotriva lui Qinwen Zheng din China, locul 74 mondial.

Partida cu Schunk a durat o oră și 48 de minute, iar tânăra jucătoare de doar 18 ani i-a pus probleme mari Simonei, informează ProSport.

Nastasja Schunk a început în forță primul meci disputat pe tabloul principal într-un turneu de Grand Slam, jucătoarea din Germania conducând-o pe Simona Halep cu 3-0. Chiar dacă românca a revenit superb în actul ianugural, Schunk nu s-a descurajat, a continuat să joace agresiv și s-a impus cu 6-1 în setul secund! Mai mult, Nastasja Schunk a avut minge de break în startul decisivului, dar experiența superioară a Simonei Halep și-a spus cuvântul!

Simona Halep continuă în turneu, Mihaela Buzărnescu a fost eliminată

Simona Halep continuă să reprezinte România în concursul din capitala Franței, la fel ca Irina Begu, care s-a calificat în turul al doilea al Roland Garros, după ce a învins-o pe italianca Jasmine Paolini, cu scorul de 4-6, 6-1, 7-6, într-un meci care s-a întins pe parcursul a două zile.

În schimb, Mihaela Buzărnescu a pierdut fără drept de apel în fața americancei Madison Brengle, scor 1-6, 2-6. La rândul său, Irina Bara a pierdut în fața Yuliei Putintseva din Kazahstan, cu 3-6, 1-6.