România, bronz la Campionatul Mondial de scrimă

Publicat: 28 04. 2016, 00:17

Echipa antrenată de Mihai Covaliu este formată din Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo) și Ciprian Gălățanu (CS Dinamo).

Iulian Teodosiu a pierdut primul duel cu Mojtaba Adebini (scor 1-5). Tiberiu Dolniceanu a câștigat cu Farzad Baher Aresbaran, scor 9-1. Alin Badea a consolidat avantajul echipei noastre, dupa victoria, scor 5-4, cu Ali Pakdaman. Teodosiu a dus scorul la general la 20-11, după disputa cu Baher Aresbaran. Badea a câștigat cu Abedini, iar scorul a devenit 25-13. Dolniceanu s-a impus la limită în fața lui Pakdaman, scor 5-4. Badea și Teodosiu au cedat în confruntările cu Baher Aresbaran, respectiv Pakdaman, iar scorul a devenit 40-32, înaintea ultimului schimb. Tiberiu Dolniceanu a stabilit scorul final, 45-35, dupa victoria în fața lui Abedini.

În semifinalele disputate tot miercuri seară, România a pierdut cu Rusia, scor 25-45. România învinsese China în optimi, scor 45-36, iar în sferturi a trecut de Italia, campioana mondială en titre, cu 45-43.

La ultimele două Campionate Mondiale, România nu a reușit să se califice în semifinale.

Orașul brazilian Rio de Janeiro a găzduit de luni, 25 aprilie, și până miercuri, 27 aprilie, ediția 2016 a Campionatului Mondial de scrimă pentru probele care nu vor fi prezente la Jocurile Olimpice din luna august a acestui an: floretă feminin echipe și sabie masculin echipe.