România, eșec cu Rusia, în Rugby Europe Championship. „Stejarii”, învinși fără drept de apel la Soci

Publicat: 06 03. 2021, 18:34

România a înregistrat un eșec în Rugby Europe Championship. „Stejarii” au fost învinși fără drept de apel de Rusia, meci jucat la Soci, scor 18-13 pentru sportivii antrenați de Lyn Jones. Pentru români, a fost debutul cu stângul în ediţia 2021 a acestei competiții.

Prin această victorie, Rusia a câştigat prima ediţie a Cupei Kiseleff. Trofeul, acordat în onoarea contelui rus Pavel Kiseleff, este pus în joc din acest an în toate meciurile directe internaţionale, disputate la nivel de seniori între cele două ţări.

România, supusă unei presiuni constante de către Rusia

„Stejarii” au fost dominaţi de ruşi în acest meci, în care au avut o scurtă perioadă bună în prima repriză. România a făcut multe greşeli, care au dus la lovituri de penalitate. Rusia a marcat prima, dintr-o lovitură de pedeapsă, dar a urmat un moment bun al echipei României, cu un eseu reuşit de Antonescu, transformat de Vlaicu. Acesta a reuşit apoi să fructifice şi o lovitură de penalitate, care a dus scorul la 10-3 pentru „stejari”.

Apoi, Rusia a pus presiune constantă şi i-a împins pe români să greşească de multe ori. Chiar dacă au intrat la pauză în avantaj, „stejarii” n-au mai putut opri tăvălugul rus din partea secundă, astfel că, în final, gazdele au câștigat cu 18-13. Toate punctele Rusiei au fost înscrise de Ramil Gaisin, din şase lovituri de penalitate (a ratat alte două). Pentru România, Marius Antonescu a marcat un eseu, iar Florin Vlaicu a contribuit cu o transformare şi două lovituri de pedeapsă.