România, exclusă oficial de la Cupa Mondială de rugby

Publicat: 07 06. 2018, 16:44
Actualizat: 03 07. 2019, 15:17

Din informațiile ProSport, această sentință poate însemna falimentul federației, deoarece pe lângă excluderea de la turneul final, forul intern mai are de achitat o amendă de 100.000 de lire sterline.

România a fost descalificată pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea, originar din Tonga, în opt partide din preliminariile Cupei Mondiale. Pentru fiecare meci în care a jucat, prima reprezentativă a primit o penalizare de cinci puncte.

După decizia inițială, ProSport a discutat cu om important din rugby-ul românesc. Federația Română de Rugby nu mai are bani, iar această decizie poate însemna falimentul federației, din două motive:

1. Banii care ar fi urmat să ajungă în conturi din partea IRB pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019 nu vor mai ajunge în România.

2. Amenda uriașă pentru rugby-ul românesc, 100.000 de lire sterline.

România, Belgia și Spania sunt naționalele depunctate cu câte cinci puncte în clasament, pentru folosirea jucătorilor neeligibili. În urma acestei decizii, Rusia e sigură de prezența la Cupa Mondială 2019 din Japonia, deoarece urmează să ocupe locul lăsat liber de „Stejari”.