România pierde în fața Germaniei și retrogradează din Grupa Mondială la FedCup

Publicat: 17 04. 2016, 21:44

Înfrângerea suferită de Simona Halep în partida cu Angelique Kerber a obligat-o pe Monica Niculescu să câștige confruntarea cu Andrea Petkovic, pentru ca România să mai spere la rămânerea în Grupa Mondială la FedCup.

Niculescu a început perfect meciul cu jucătoarea din Germania și s-a impus în primul set cu 6-0. În manșa secundă au fost multe răsturnări de situație. Petkovic s-a distanțat repede la 4-1, însă sportiva din România a replicat imediat și a egalat la 4. Mai mult, Monica Niculescu a câștigat împotriva serviciului la 5-5 și a avut două mingi de meci. A fost momentul în care totul s-a întors în favoarea jucătoarei din Germania. Andrea Petkovic a făcut rebreak-ul și a împins setul în tiebreak, pe care și l-a adjudecat cu 7-1.

În decisiv, ambele jucătoare nu au reușit să-și câștige propriul serviciu în primele 7 gameuri, până la 4-3 pentru Petkovic, când sportiva din Germani s-a impus într-un game lung și s-a apropiat la un singur punct de câștigarea meciului. Monica Niculescu a cedat presiunii, iar Andrea Petkovic a închis manșa cu 6-3.

S-a terminat 6-0, 6-7, 3-6 și România a retrogradat din Grupa Mondială, după 1-3 cu Germania la Cluj-Napoca.