România rămâne fără o medalie la JO. Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv și pierde medalia de bronz

Publicat: 29 08. 2016, 15:45
Actualizat: 31 10. 2016, 16:06

„Am vrut neapărat să punctăm, să avem un loc 4-5. Din cauza asta l-am rugat să intrăm cu prima mișcare la 204 kilograme, asigurăm întâi un loc în primele 6.  I-am spus: >. Și așa s-a întâmplat! 217 kg chiar a fost record olimpic, dar le-a ridicat chinezul (n.r. Tian Tao – medaliat cu argint) înaintea noastră, era foarte frumos și pentru el acest record. În orice caz, este un rezultat deosebit, este un rezultat mare, având în vedere tot ce a obținut delegația României”, a fost declarația lui Nicu Vlad, președintele FR de Haltere, imediat după ce Gabriel Sîncrăian urcase pe podium.

România va pierde, cel mai probabil, medalia de bronz câștigată de Sîncrăian, astfel că va rămâne cu patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio! În ceea ce-l privește pe sportiv, el va fi suspendat pe viață, fiind depistat pozitiv pentru a doua oară în carieră la un control antidoping, scrie Prosport.
 
Informația privind noul caz de dopaj al lui Gabriel Sîncrăian a venit la scurt timp după ce Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și-a depus oficial demisia. Conform unor surse ProSport, Gabriel Sîncrăian nu a fost trecut pe lista de premieri de către Comitetul Olimoic și Sportiv Român, un semn evident că șefii acestui forum au știut de câteva zile de acest scandal care a izbucnit azi.