SANDRA IZBAȘA, AUR PENTRU ROMÂNIA. Mariana Bitang: E o mare bucurie, a fost o finală a nervilor tari

Publicat: 05 08. 2012, 18:32
Actualizat: 05 02. 2016, 18:05

Antrenoarea lotului olimpic feminin de gimnastică, Mariana Bitang, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că medalia de aur la sărituri a Sandrei Izbașa este o mare bucurie, după o finală a nervilor tari.

„Este o mare bucurie, o mare realizare profesională și pentru Sandra, dar și pentru noi antrenorii, care am convins-o cu greu să facă sărituri de finală. S-a dovedit că a meritat. Finalele pe aparate sunt finalele nervilor tari. Sandra venea cu șansa a doua, după americancă, dar ea a căzut în fund și Sandra a avut nervii tari să-și facă săriturile. A plâns de bucurie, nu se mai oprea, încă nu am avut timp să vorbim, dar ne bucurăm mult pentru ea. Le muțumim și celor de acasă, pentru încurajări și îi rugăm să o facă până la capăt, dar și să încurajeze toți sportivii români, și pe cei care nu au astfel de rezultate, pentru că simpla calificare la Olimpiada înseamnă enorm”, a declarat Mariana Bitang, foarte emoționată, pentru MEDIAFAX, după ce Sandra Izbașa a câștigat medalia de aur la sărituri.

Izbașa a fost notată în finală cu 15.383 la prima săritură și cu 15.000, la acea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obținut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala ediție a JO. Gimnasta română a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, în competiția pe echipe.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor și Sandra Izbașa) și bârnă (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marți.

După nouă zile ale competiției olimpice, România are opt medalii (2-4-2), cucerite astfel: aur – Alin Moldoveanu (tir) și Sandra Izbașa (sărituri); argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoș (haltere) și echipa masculină de sabie; bronz – echipa feminină de gimnastică și Răzvan Martin (haltere).osa