Sandu propune un amical România-Muntenegru

Publicat: 25 06. 2013, 16:19
Actualizat: 25 06. 2013, 16:19

Președintele FRF, Mircea Sandu, i-a adresat șefului federației din Muntenegru, Dejan Savicevici, o scrisoare de mulțumire pentru ajutorul pe care populația din Podgorica l-a oferit victimelor accidentului rutier de la Grlo, propunându-i totodată acestuia organizarea unui meci amical în România.

„Eu, personal și în numele Federației Române de Fotbal, doresc să exprim profunda recunoștință pentru extraordinara lecție de viață pe care poporul din Muntenegru ne-a oferit-o zilele trecute, cu ocazia tragicului accident de lângă Podgorica. Modul în care oameni obișnuiți au reacționat, ajutorul rapid și foarte eficient acordat supraviețuitorilor teribilei catastrofe, reacția autorităților și a stafului medical din Muntenegru ne-au impresionat cu adevărat și vă mulțumim din adâncul inimilor noastre. Actul donării de sânge a fost un gest generos și acum putem spune că suntem frați de sânge. În momente ca acestea, poți vedea calitatea umană, iar oamenii din Podgorica au arătat-o pe a lor. Poate anul viitor putem găsi o dată potrivită pentru un meci amical între echipele noastre naționale, în România, ceea ce aș dori foarte mult”, se arată în scrisoarea deschisă pe care Sandu a trimis-o omologului său din Muntenegru, fostul fotbalist al echipelor Steaua Roșie Belgrad și AC Milan, Dejan Savicevici.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană, la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

În urma accidentului, 18 cetățeni români și-au pierdut viața, iar 29 au fost răniți, din care 7 sunt la terapie intensivă. Pacienții care pot fi transportați vor fi aduși în cursul acestei zile în țară, cu două avioane militare, aceștia urmând să fie repartizați la patru spitale din București – Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni și Universitar.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Cum se punctează subiectele date azi la limba și literatura română