Șase jucători noi vor fi prezenți la reunirea lotului echipei Rapid de luni

Publicat: 28 06. 2013, 20:49
Actualizat: 01 02. 2019, 08:51

Șase jucători noi vor fi prezenți la reunirea lotului echipei Rapid, programată, luni, la ora 18.00, la baza sportivă Pro Rapid, au declarat, pentru agenția MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleștene.

Chiar dacă nu au dorit să le dezvăluie identitatea, sursele citate au explicat că aceștia sunt fotbaliști români care au evoluat până acum la formații din Liga I.

La primul antrenament al sezonului, tehnicianul Marian Rada va avea aproximativ 20 de jucători din lotul cu care a încheiat ediția precedentă a Ligii I, plus cei șase fotbaliști noi.

Conducerea tehnică a formației giuleștene a decis să înceapă pregătirile mai devreme, la 1 iulie, deoarece este posibil ca în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie să se ia decizia ca Rapid să rămână în Liga I chiar dacă nu a primit licența din partea Sistemului Național de Licențiere.

Președintele FRF Mircea Sandu, a declarat, marți seară, agenției MEDIAFAX, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condițiilor de licențiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. Întrebat dacă Rapid mai are șanse să evolueze în prima ligă în sezonul viitor, Sandu a precizat că un comitet de lucru format din angajați ai LPF si FRF caută soluții legale pentru rămânerea sistemului competițional cu 18 echipe.

De asemenea, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunțat, joi seară, că echipa Rapid ar putea rămâne în primul eșalon, „pe cale sportivă”. Șeful Ligii susține un sistem cu 18 echipe în primul eșalon pentru a nu fi afectat contractul cu deținătorii drepturilor TV.