Scenariu-șoc! CFR Cluj, deja campioană! UEFA decide azi soarta fotbalului

Publicat: 17 03. 2020, 11:46

În cazul în care se va decide astfel, CFR Cluj urmează a fi desemnată campioana țării, luând în calcul clasamentul la zi al Ligii 1. Gruparea din Gruia are 30 de puncte, cu patru mai multe decât urmăritoarele FCSB (locul 2) și Universitatea Craiova (locul 3).

Publicația spaniolă AS scrie că UEFA vrea să înghețe ligile naționale la nivelul ierarhiilor din prezent şi speră să găsească înţelegere din partea federaţiilor.

Nu ar fi o premieră, s-a mai întâmplat astfel în 1999, când s-a suspendat campionatul din Iugoslavia, din cauza războiului. Partizan Belgrad, liderul din acel moment, a fost desemnată echipa campioană.

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că Federația „consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate la meciurile de fotbal”, chiar dacă partidele s-ar disputa cu porțile închise. De asemenea, „participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţegovina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda, ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie”.

Reamintim că Federaţia Română de Fotbal a suspendat până pe 31 martie toate competiţiile fotbalistice.