Scrisoarea-surpriză trimisă de Luis Suarez lui Giorgio Chiellini

Publicat: 30 06. 2014, 21:06
Actualizat: 01 07. 2014, 09:59

„Regret profund, îi cer iertare lui Giorgio Chiellini și cer iertare familiei fotbalului. Promit în mod public că nu voi mai fi implicat într-un astfel de incident”, a scris fotbalistul pe contul său de Facebook.

Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pe Suarez pentru nouă meciuri, atacantul primind și o interdicție de patru luni din orice activitate legată de fotbal, după ce l-a mușcat de umăr pe fundașul italian Giorgio Chiellini la un meci din grupa D de la Cupa Mondială.

Potrivit raportului Comisiei, „infracțiunea a fost comisă direct asupra unui adversar fără să fie luptă pentru balon, și a fost făcută într-o manieră deliberată, intenționat și fără să fie provocat”.

Raportul adaugă că a existat „intenția de a provoca o accidentare fizică unui rival printr-o mușcătură, lucru ce nu are nicio legătură cu fotbalul și încalcă principiile fair-play-ului și eticii sportive”.

Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării și va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elvețieni.

Uruguayul, fără Luis Suarez, a fost eliminată de la Cupa Mondială, fiind învinsă în optimile de finală, cu scorul de 2-0, de Columbia.