Șeful FRF ne-a mai păcălit o dată: cu cât s-au vândut drepturile TV din Liga a 2-a de fotbal

Publicat: 13 08. 2016, 23:27

Licitația pentru vânzarea drepturilor TV s-a încheiat, iar singura societate care a depus ofertă a și obținut ceea ce și-a propus. RCS & RDS a cumpărat Pachetul A1 (dreptul de a transmite prin intermediul televiziunii primele trei opțiuni din fiecare etapă), Pachetul B (dreptul de a transmite partidele pe Internet), Pachetul C (dreptul de a transmite meciurile pe platforme mobile) și Pachetul E (drepturi media externe).

Pentru celelalte pachete de drepturi TV nevândute, FRF a anunțat reluarea licitației. Societatea care deține canalele de sport DigiSport are dreptul de a televiza primele trei opțiuni din fiecare etapă.

Federația Română de Fotbal a obținut 350 de mii de euro, cu care va trebui să mulțumească toate cele 20 de cluburi din Liga a 2-a, în condițiile în care cheltuielile din acest sezon vor crește cu mult după ce s-a decis trecerea la un sistem format dintr-o singură serie.

La începutul sezonului 2015-2016, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că banii din vânzarea drepturilor TV pentru Liga a 2-a se vor dubla (cel puțin 700.000 de euro). Prin comparație, drepturile TV din Liga 1 pentru un singur sezon s-au vândut aceleiași societăți cu circa 30 de milioane de euro.

În perioada următoare, conducătorii cluburilor din Liga a 2-a se vor întâlni pentru a discuta modul în care vor fi împărțiți acești bani, modelul dorit fiind cel adoptat în prima ligă.