Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open. Românca, puternic afectată de căldura de la Melbourne

Publicat: 24 01. 2022, 09:14
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep (15 WTA) a fost învinsă de franțuzoaica Alize Cornet (61 WTA), în meciul din optimile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Cornet a câștigat meciul cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, după două ore și 35 de minute, și s-a calificat pentru prima dată într-un sfert de finală la un turneu de asemenea anvergură.

Meciul s-a desfășurat în condiții foarte dificile pentru ambele sportive, în contextul în care a Melbourne, la ora desfășurării partidei, au fost 33 de grade Celsius la umbră, informează ProSport.

Cornet a început meciul mai bine şi a condus cu 3-1, Halep a revenit şi a egalat, 3-3, însă franţuzoaica s-a impus cu 6-4 într-un prim set în care şi-a pierdut serviciul de trei ori.

Deşi Halep a început actul secund cu break, Cornet a continuat să fie agresivă şi a preluat controlul, desprinzându-se la 3-1. Halep a revenit şi a avut o serie remarcabilă de cinci ghemuri, dintre care ultimele trei la zero, câştigând cu 6-3 şi restabilind egalitatea la seturi.

În decisiv s-a mers cap la cap până la 3-3, Halep ratând prima oportunitate de break din acest act, după care Cornet a fructificat prima sa şansă, în ghemul următor, iar acest lucru a făcut diferenţa. Halep salvat două mingi de meci la 3-5, dar s-a înclinat în cele din urmă cu 4-6.

Ambele jucătoare, afectate de căldură

Atât Halep, cât și Cornet, au fost puternic afectate de temperaturile ridicate de la Melbourne. Simona a dat la un moment dat senzația că se va prăbuși pe teren din cauza căldurii. Nici adversara ei nu a tolerat foarte bine temperaturile ridicate, dar Cornet a făcut față mai bine situației.

Halep, finalistă la Australian Open în 2018 şi sfertfinalistă anul trecut, este condusă acum de Cornet cu 4-1 în meciurile directe. Singura victorie a româncei a avut loc în 2013, la Sofia, cu 6-4, 6-4.

După eliminarea Simonei Halep, pe tabloul de la Australian Open a mai rămas o singură româncă, Sorana Cîrstea, care joacă luni dimineață cu Iga Swiatek din Polonia.