Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de la Wuhan

Publicat: 30 09. 2016, 15:37

Partida a durat o oră și opt minute. Kvitova a jucat agresiv și a servit excelent, cu patru ași și doar 6 puncte din 29 cedate pe primul serviciu. Forehand-ul Petrei a funcționat foarte bine, în special în diagonală, prinzând-o pe picior greșit mai mereu pe Simona. Loviturile în forță ale Kvitovei au avut câștig de cauză, în condițiile în care Halep a jucat mult prea liftat.

Românca a comis mai puține erori neforțate, 10, în comparație cu cele 16 ale cehoaicei. Halep a reușit doar 7 puncte direct câștigătoare, spre deosebire de cele 34 ale Kvitovei.

Simona Halep câștigase toate confruntările precedente cu Petra Kvitova, trei la număr. Românca s-a impus în finala de la New Haven (în 2013, pe suprafață dură), în semifinale la Madrid (în 2014, pe zgură) și în Fed Cup la Cluj-Napoca (în acest an, pe suprafață dură în sală).

Pentru parcursul de la Wuhan, Simona Halep va primi un cec în valoare de 117.770 de dolari și 350 de puncte WTA. Românca s-a calificat, miercuri, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona are 14 trofee în palmares, dintre care trei în 2016 (Madrid, București și Montreal).

În finala de sâmbătă, Petra Kvitova o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova (locul 12 WTA). În optimi, jucătoarea din Cehia a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, liderul clasamentului mondial. Dacă se va impune, Kvitova poate urca pe locul 11 în clasament. Cibulkova poate ajune pe poziția a șaptea WTA.