Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou

Publicat: 24 09. 2015, 15:34

Halep a fost dominată din primul moment de Allertova, 22 de ani, 1,8 metri înălțime. Jucătoarea cehă a fost agresivă, a lovit mingea foarte puternic, mai ales cu dreapta, comițând extrem de puține greșeli. Halep a fost cu un pas în spatele adversarei sale, a fost imprecisă și a acuzat umiditatea excesivă de la Guangzhou.

Allertova a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doiela, apoi cu 5-1 și 5-2. La 3-5, Halep a reușit și ea un break, dar și-a pierdut imediat serviciul și a cedat setul cu 4-6, în 36 de minute. În setul al doilea, jucătoarea cehă a rupt jocul la 2-1, cu un break, apoi s-a desprins la 5-1. Halep nu a mai recuperat decât un break și s-a înclinat în fața rivalei, cu 3-6, după alte 37 de minute.

Denisa Allertova a obținut astfel prima victorie într-un meci cu o jucătoare din Top 10 WTA.

Pentru Simona Halep urmează turneul Premier 5 de la Wuhan, programat între 27 septembrie și 3 octombrie.

Tot joi, Monica Niculescu, locul 49 WTA și cap de serie numărul 6, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva Yanina Wickmayer din Belgia, locul 56 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou, competiție la care jucătoarea din Slatina era deținătoarea trofeului.

Calificarea în sferturi este recompensată la Guangzhou cu un premiu de 6.175 de dolari și cu 60 de puncte WTA.