Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Cincinnati

Publicat: 21 08. 2016, 01:09
Actualizat: 24 08. 2017, 04:37

Simona Halep a început foarte bine partida cu Angelique Kerber și a reușit să câștige primul game al meciului, chiar împotriva serviciului. Kerber preia inițiativa și conduce cu 3-1, reușind o serie de trei game-uri consecutive. Sportiva originară din Constanța a făcut dublă greșeală la minge de break. Numărul patru mondial a reușit să revină, numai că, la scorul de 4-3 pentru Kerber, meciul a fost întrerupt din cauza ploii.

La reluare, jucătoare din Germania a fost mult mai concentrată și prezentă în meci, reușind să câștige două game-uri consecutiv și să închidă primul set cu 6-3.

Manșa secundă a fost începută catastrofal de Simona Halep, care i-a permis sportivei din Germania să se desprindă la 4-0. Românca în vârstă de 24 de ani nu a cedat, a revenit la 3-4 și a ratat o șansă de break. Până la final, ambele jucătoare și-au făcut serviciul, iar meciul s-a terminat, după o oră și 32 de minute, cu victoria lui Kerber, scor 6-3, 6-4.

În urma acestei înfrângeri, Simona Halep va pierde poziția a 4-a în clasamentul WTA, în timp ce Angelique Kerber are șansa de a deveni noul lider mondial și s-o detroneze pe Serena Williams după trei ani și jumătate, dacă va câștiga finala de duminică de la Cincinnati, cu Karolina Pliskova, din Cehia.