Simona Halep – Ana Ivanovici 6-2, 6-2 și calificare în semifinalele turneului de la Madrid după un meci perfect

Publicat: 09 05. 2014, 17:22

Halep a învins-o pe Ivanovici după o oră de joc.

După un început mai slab de meci, în care Ivanovici s-a desprins la 2-0, Simona a început să-și revină. Beneficiind și de greșelile neforțate ale jucătoarei din Serbia, Halep a căpătat mai multă încredere și a pus stăpânire pe partidă, ea reușind să câștige consecutiv următoarele șase ghemuri. Nici măcar sfaturile antrenorului Astfel, după aproximativ 27 de minute, Halep a reușit să se impună în prima manșă cu scorul de 6-2.

Edificator pentru primul set stă raportul greșelilor neforțate, 14 în dreptul Anei Ivanovici și doar patru pentru Halep. Raportul loviturilor câștigătoare a fost 6-4 în favoarea jucătoarei din Serbia.

Setul secund a început tot cu Halep la conducere, care a obținut un break, însă imediat Ivanovici a câștigat pe serviciul româncei. În cel de-al treilea ghem, Halep a reușit să câștige la 0 pe serviciul lui Ivanovici. După ce fiecare sportivă și-a câștigat propriul serviciu, Ivanovici a cerut pentru a doua oară în partidă intervenția antrenorului, însă nici de această dată sfaturile tehnicianului nu au avut efectul scontat pentru fostul lider WTA, Halep reușind să se distanțeze la 5-2 și încheind partida la prima minge de meci.

Ca și în primul set, Ivanovici a condus la capitolul lovituri câștigătoare, 8-6, dar și la cel al greșelilor neforțate 10-9.

În urma acestei victorii, Halep și-a luat „revanșa” pentru înfrângerea din partida contând pentru Cupa Federației, care a avut loc la București în ziua de Paște.

Simona Halep a fost susținută, vineri, din tribune de numeroși români, între care și fotbalistul echipei Getafe Ciprian Marica.

Halep o va întâlni în semifinalele turneului dotat cu premii în valoare totală de 3.671.405 euro pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, a cincea favorită și locul 6 mondial, care a beneficiat în sferturi de abandonul liderului mondial, americanca Serena Williams.

Simona Halep și Petra Kvitova s-au mai întâlnit o singură dată, în finala turneului de la New Haven, în 2013. Halep s-a impus atunci cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru calificarea în penultimul act al competiției, Halep va primi 390 de puncte WTA și un cec în valoare de 172.425 de euro.

Aceasta este a doua semifinală de turneu Premier Mandatory pentru Simona Halep, după cea de la Indian Wells, din luna martie, pierdută de româncă în fața sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.