Simona Halep ar putea primi o veste neașteptat de bună

Publicat: 30 09. 2015, 13:33

„Când a pierdut la Toronto (n.r. – în august), ea a fost foarte dezamăgită, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineață, deoarece dorea să câștige US Open. Dar după acest an și după trei Grand Slam-uri (n.r. – câștigate în 2015), întrebarea este cât de înaltă este motivația ca să mai joace aceste turnee. Nu cred că ar trebui să joace, dacă motivația nu este cu adevărat înaltă”, a spus tehnicanul francez, pentru espnW.com.

Portivit WTA, Serena Williams este înscrisă la China Open, competiția de categorie Premier Mandatory de la Beijing, la care s-a retras în sferturi anul trecut, și este calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deținătoarea titlului, după ce s-a impus în finală în fața Simonei Halep.

Totuși Mouratoglou exclude posbilitatea ca liderul WTA, care a împlinit, sâmbătă, 34 de ani, să se retragă definitiv din tenis: „Nu am dubii că motivația ei va fi acolo și nu am dubii că va fi aceeași Serena. Tocmai a câștigat patru Grand Slam-uri la rând și a ajuns în semifinale la al cincilea. Nu este momentul să ne întrebăm dacă o va afecta vârsta. Are mult timp la dispoziție.”

Retragerea de la China Open și de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA pe care îl ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte până la finalul anului.