Simona Halep ar putea redeveni lider mondial mai repede decât se aștepta. Calculele care o readuc pe româncă pe prima poziție a clasamentului WTA

Publicat: 03 02. 2018, 11:52

Eliminată în sferturile de finală de la Sankt Petersburg de Daria Kasatkina, Caroline Wozniacki și-a mărit avansul la 350 de puncte (7.965, față de 7.616 ale Simonei), dar adevărata bătălie se va da pe cimentul din Qatar. În 2017, Caro a ajuns în finala turneului, pierdută în fața Karolinei Pliskova (3-6, 4-6), în timp ce Simona nu a participat.

Astfel, daneza e obligată să-și apere cele 305 puncte primite anul trecut pentru prezența în ultimul act și, cum Doha a trecut de la turneu de categorie WTA Premier la WTA Premier 5, e nevoită să ajungă în faza semifinalelor pentru a nu fi pe minus. În acest context, marele avantaj al Simonei e dat de faptul că nu are de apărat niciun punct. Plecate practic de pe picior de egalitate în momentul în care vor fi scăzute punctele pentru performanțele din 2017, Simona trebuie doar să câștige cu un meci mai mult decât Wozniacki în Qatar pentru a fi sigură de locul unu în lume.

Chiar și în condițiile în care Wozniacki „supraviețuiește” turneului de la Doha și rămâne lider mondial, Simona păstrează, după competiția din Qatar, o altă șansă foarte bună. Imediat după Doha, circuitul WTA se mută în Dubai, iar Halep e, din nou, avantajată de jocul rezultatelor obținute în 2017.

Citește continuarea pe ProSport!