Simona Halep câștigă finala turneului de la Roland Garros

Publicat: 10 06. 2018, 01:50
Actualizat: 04 07. 2018, 13:39

„Este un moment minunat, un moment special, la care am visat de când m-am apucat de tenis. Roland Garros este turneul meu favorit de Grand Slam și întotdeauna mi-am zis că – dacă va fi să câștig unul – mi-aș dori să se întâmple aici. Iar acum, (visul n.r.) a devenit realitate. Familia mea a fost întotdeauna alături de mine, de când am început să joc tenis. Vreau să îi mulțumesc. La fel cum mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acești 20 de ani. tuturor prietenilor și oamenilor pe care îi consider speciali în viața mea. Fără ei, n-aș fi putut să-mi revin după ce am pierdut trei finale de Grand Slam. Acum nu-mi doresc decât să mă bucur de acest moment foarte special,” a declarat Simona Halep la conferința de presă oficială de după finala de la Roland Garros.

Întrebată cum de-au fost atât de mulți români în tribune, Simona s-a scuzat, râzând, că nu ea le-a cumpărat bilete: „Mai demult, le cumpăram bilete, dar acum, nu. Au venit singuri și apreciez efortul pe care îl fac întotdeauna. E minunat să-ți transmită atâta energie… Dar și francezii m-au susținut! Mulțumesc tuturor ! A fost o atmosferă nemaipomenită!”

Simona Halep a învins-o în trei seturi 3-6 6-4 6-1 pe americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) și a cîștigat finala turneului de tenis de la Roland Garros. Primul set a fost o luptă strânsă de 42 de minute, în care Stephens a reușit să-și impună jocul. În setul al doilea, Simona reușește să răstoarne echilibrul partidei în favoarea sa și să păstreze trendul până la final, cu un ultim set de-a dreptul fulminant. 

La finalul partidei, Simona Halep ridică deasupra capului trofeul Openului francez. Nu există un sentiment mai frumos, după cum scriu pe twitter oficialii de la Roland Garros.