Simona Halep, cetățean de onoare la Bușteni, a primit un teren în stațiune

Publicat: 19 03. 2014, 16:36

Simona Halep a semnat, luni, în stațiunea Bușteni, un contract prin care primește în folosință de la autoritățile locale un teren de 500 de metri pătrați, după ce în luna decembrie i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al orașului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Simona Halep a primit terenul de 500 de metri pătrați în baza „Regulamentului privind procedura de acordare a titlului de cetățean de onoare al orașului Bușteni”, anunță Primăria Bușteni într-un comunicat de presă.

Halep a fost primită de primarul orașului, Emanoil Savin, cu pâine și sare, cu flori și a primit de la edil două torturi – unul în formă de rachetă de tenis, iar celălalt având forma trofeului câștigat în turneul de la Doha.

Terenul atribuit de administrația locală îi este acordat Simonei Halep după ce în luna decembrie i-a fost conferit cu titlul de cetățean de onoare al orașului Bușteni.

Terenul primit de Halep se învecinează cu terenuri primite de alți doi cetățeni de onoare ai orașului, Alina Dumitru și Ionuț Iftimoae, ambii prezenți, luni, la semnarea contractului de către tenismenă.

„Am văzut astăzi și terenul, mi-am văzut și vecinii și cu siguranță îmi voi construi o casă aici, ca să fac parte din Bușteni”, a spus Simona Halep.

În ultimii ani, autoritățile din Bușteni au conferit titlul de cetățean de onoare mai multor personalități din diverse domenii. Printre cetățenii de onoare ai orașului se numără Corneliu Coposu, Grigore Vieru, Nicolae Voiculeț, Angela Gheorghiu, Ilie Năstase, Tudor Chirilă, Alina Dumitru, Adrian Mutu, Nadia Comăneci, Lucian Bute, Lucian Doroftei, Vasile Șeicaru.

Conform regulamentului privind acordarea titlului de cetățean de onoare aprobat de Consiliul Local Bușteni în anul 2007, persoanele care primesc acest titlu și au vârsta de până în 40 de ani pot primi în folosință gratuită un teren pentru construcția unei locuințe dacă nu dețin terenuri sau imobile în Bușteni.