Simona Halep, criticată dur de o adversară: ”Câte tablouri are de gând să mai strice?”

Publicat: 05 01. 2016, 13:21

„Câte tablouri are de gând să mai strice? Ca să știu”, a declarat jucătoarea în vârstă de 28 de ani, pe Twitter, „referindu-se mai mult la Halep”, potrivit La Repubblica.

Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 1, și Maria Șarapova, locul 4 WTA, cap de serie numărul 3, au declarat forfait din motive medicale cu puțin timp înainte de a debuta la Brisbane International, turneu de categorie Premier, programat cu două săptămâni înainte de Australian Open.

Supărarea Sarei Errani vine din faptul că, în cazul în care Șarapova și Halep nu și-ar fi anunțat participarea la acest turneu, italianca ar fi putut beneficia de un traseu favorabil. Însă, în condițiile actuale, ea a fost nevoită să joace în primul tur cu o favorită, elvețianca Belinda Bencic, locul 14 WTA și a șaptea favorită, în fața căreia a cedat în primul tur, cu scorul de 1-6, 2-6.

Anul trecut, Simona Halep s-a retras de la turneul China Open de la Beijing, ea abandonând meciul cu Lara Arrabuarrena din primul tur, la scorul de 5-4 pentru sportiva spaniolă, după 50 de minute, românca nedorind să-și pericliteze participarea la Turneul Campioanelor.

Cu un an înainte, Halep a fost critcată de L’Equipe, pentru că s-a retras de la ediția 2014 a China Open, după ce a acces în sferturile de finală, precizând atunci că românca este la a treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important și ar trebui stabilit dacă este doar o coincidență.

„Este a treia oară când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma după victoria din primul meci cu Madison Keys și și-a făcut de asemenea bagajele la ‘s-Hertogenbosch, abandonând în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros și în semifinalele la Wimbledon. Rămâne ca adversarele ei, dar și organizatorii de turnee și WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât coincidențe”, a notat atunci L’Equipe, făcând referire la faptul că pentru Halep urma din nou o competiție foarte importantă, Turneul Campioanelor de la Singapore.

În afară de Simona Halep și Maria Șarapova, la acest început de an a invocat o problemă fizică și Serena Williams, locul 1 WTA, astfel că americanca nu a particpat la primul meci al echipei SUA din Cupa Hopman.