Simona Halep, felicitată de unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis din lume

Publicat: 23 03. 2015, 12:20
Actualizat: 06 08. 2015, 09:01

This browser does not support the video element.

„Felicitări Simonei Halep pentru victoria de la BNP Paribas Open. Spiritul competitiv și condiția fizică au făcut diferența. Turneu mare pentru Jelena Jankovici”, a scris Bollettieri, pe contul său de Twitter.

Nick Bollettieri, 83 de ani, este fondatorul academiei de tenis care îi poartă numele. Printre marii jucători care s-au format la școala lui din Florida se numără Monica Seles, Jim Courier, Andre Agassi, Mary Pierce, Maria Șarapova și chiar adversara Simonei Halep din finala de la Indian Wells, Jelena Jankovici. De asemenea, surorile Serena și Venus Williams s-au pregătit la academia Bollettieri.

Simona Halep, locul 3 WTA, a câștigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în fața sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.

Finala a durat două ore și 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezență în finala unei competiții Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în fața Mariei Șarapova.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai câștigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele șase în 2013.