SIMONA HALEP i-a îndeplinit un vis antrenorului ei. ”Pentru mine este un vis, sunt în finală la Roland Garros cu Simona Halep”

Publicat: 06 06. 2014, 13:01
Actualizat: 29 07. 2014, 18:27

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS. „Pentru mine este un vis. Sunt în finală la Roland Garros cu Simona. Am trăit toate celelalte finale ale turneelor de Grand Slam”, a spus Fissette, care le-a antrenat anterior pe Kim Clijsters și Sabine Lisicki. „Pentru Simona, este de asemenea un vis să joace finala, sâmbătă, cu Maria Șarapova. A devenit mult mai încrezătoare și a câătigat multă experiență la marile turnee la care a participat. Acum se simte foarte bine”, a menționat antrenorul belgian.

Fissette este de părere că Simona Halep poate să se impună în finala cu Maria Șarapova. „Finala va fi foarte dificilă. Maria este o jucătoare foarte bună. Este foarte puternică psihic și are experiența finalelor de Grand Slam. Însă Simona are avantajul de a fi petrecut puțin timp pe terenuri. Este proaspătă fizic. Și este pregătită psihic. Nu are nimic de pierdut. Va fi un meci de nivel foarte înalt și cred că sunt posibilități pentru ca ea să se impună. Trebuie să fie calmă. Este înconjurată aici de familie și prieteni. Este important pentru Simona să nu vorbească mereu despre tenis. Vom începe să vorbim despre finală vineri după-amiază”, a afirmat Wim Fissette.

SIMONA HALEP ÎN FINALA ROLAND GARROS. Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA și a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), și s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiții după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Șarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams și chinezoaica Na Li.