Simona Halep, în SFERTURI la Toronto

Publicat: 13 08. 2015, 23:29

Partida a durat două ore și 23 de minute și la finalul ei Halep a înregistrat a treia victorie în fața lui Kerber din tot atâtea meciuri disputate.

Spectatorii prezenți, joi, pe terenul central al complexului de la Toronto, mulți dintre ei români, au avut parte de o partidă spectaculoasă între două „luptătoare”. Halep a întâlnit o adversară incomodă, stângace pe deasupra. Kerber lovește bine, cu putere, și acoperă terenul destul de ușor, dar nu este constantă și greșește în momente în care este pe val. Ea a măcinat-o pe Halep cu lovituri în colțurile terenului și cu „scurte” aplicate eficient. Românca a arătat bine din punct de vedere al condiției fizice, însă continuă să fie oscilantă în evoluții, alternând loviturile încântătoare cu greșeli inexplicabile. Ambele jucătoare au avut o problemă cu serviciul, într-un meci cu 17 break-uri.

Halep a câștigat primul ghem, apoi a dus scorul la 2-0, după ce a câștigat a cincea minge de break avută, într-un ghem lung. A urmat o serie de alte patru break-uri la rând, după care Simona Halep și-a fructificat serviciul și s-a distanțat la 5-2, apoi a încheiat setul cu 6-3, după 35 de minute de joc.

Setul al doilea a avut o desfășurare similară până la 5-3, însă de data aceasta cu Kerber în avantaj. Germanca a servit pentru 1-1 la seturi, dar Halep a făcut break și a egalat la 5 după ce a servit ea. Și Kerber și-a fructificat serviciul, apoi a închis setul cu 7-5, după alte 59 de minute.

Câștigătoare la Stanford, săptămâna trecută, Kerber a intrat în turul întâi la Rogers Cup, în timp ce Simona Halep a fost admisă în manșa a doua. Cele șapte meciuri disputate într-o săptămână și jumătate și-au pus amprenta asupra resurselor de energie ale germanei în decisiv. Halep, aflată la a doua partidă după o lună și jumătate de pauză, s-a desprins la 2-0, însă Kerber nu a cedat și a întors scorul în favoarea ei, 3-2. Nici românca nu a fost mai prejos și a câștigat următoarele două ghemuri. Kerber a mai avut doar puterea să mai obțină un break, cedând decisivul cu 4-6, după alte 49 de minute.

„Am simțit meciul ca pe o finală. Adversara mea a jucat extraordinar. Am încercat totul astăzi pentru a câștiga. Cred că am jucat un tenis bun. Sunt bucuroasă că voi merge mai departe”, a declarat Simona Halep la finalul meciului. Halep a adresat apoi publicului câteva cuvinte în limba română: „Mulțumesc foarte mult pentru susținere”.

În faza următoare, Halep va juca împotriva câștigătoarei din meciul Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 14 WTA și cap de serie numărul 6 – Alize Cornet (Franța), locul 28 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 52.430 de dolari și cu 190 de puncte WTA.