Simona Halep Kurumi Nara primul tur Wimbledon tragere la sorti

Publicat: 29 06. 2018, 14:53
Actualizat: 25 03. 2019, 23:09

Simona Halep, numărul  1 WTA, a avut noroc la tragerea la sorți de la Wimbledon. Ea va juca împotriva unei sportive din afara top 100, Kurumi Nara. Liderul WTA pornește în Openul englez după ce a câștigat la Rolland Garros primul trofeu de Grand Slam din carieră.

Vineri s-a tras la sorți tabloul principal al turneului. Sportiva noastră, principala favorită la câștigarea trofeului, va juca cu o adversară aflată pe locul 101 al clasamentului de simplu, Kurumi Nara (Japonia). Cele două s-au mai înfruntat o singură dată până acum, la Indian Wells în 2014, când Halep a câștigat cu 6-2 6-2.

Simona Halep este în aceeași jumătate de tablou cu Garbine Muguruza, teținătoarea titlului de anul trecut și cu Petra Kvitova. Halep a reușit să o învingă pe Muguruza  anul acesta la Rolland Garros cu 6-1, 6-4. Kvitova, altă favorită a turneului, are probleme medicale și se teme că nu va putea da totul pe teren. Favorita de pe locul doi, Serena Williams, încă nu și-a revenit complet, după a născut în septembrie 2017.

În ediția precedentă la Wimbledon, Halep a ajuns până în sferturile de finală ale competiției, unde a fost învinsă de britanica Johhana Konta, scor 6-7(2); 7-6(5); 4-6.

Românca se află deja în Marea Britanie și încearcă să se acomodeze cu iarba arenei. Într-un mesaj postat pe twitter, Halep îi mulțumește fostului numărul 1 mondial al tenisului masculin, Lleyton Hewitt, care a ajutat-o să se antreneze. „Eram moartă la final,” a mărturisit Simona, după antrenament.

Amuzată de situație, românca a mai postat câteva mesaje despre filmările realizate în Marea Britanie pentru o campanie publicitară a firmei Nike, sponsorul său oficial.

ProSport a relatat în direct despre tragerea la sorți de astăzi și a remarcat că, în premieră, 8 tenismene din România participă în acest an la Wimbledon.