Simona Halep-Maria Sharapova, desemnată de WTA a doua cea mai mare rivalitate a deceniului

Publicat: 28 12. 2019, 09:32

Sharapova are un avantaj clar în meciurile disputate contra lui Halep, câștigând șapte dintre cele nouă partide directe. Cel mai important joc a avut loc la finala Roland Garros din 2014, când rusoaica s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4. În schimb, românca a câștigat ultimele două meciuri directe, în 2017 și 2018, la Beijing, respectiv Roma.

„A fost dificil să joc contra ei. Cel mai greu meci a fost cel din finala Roland Garros 2014, care m-a făcut mai puternică pentru viitor. Prima dată când am învins-o s-a întâmplat când am devenit lider mondial, în 2017. A fost un moment bun să văd că sunt capabilă să câștig contra ei, chiar dacă ea m-a învins de câteva ori la rând”, a spus Simona Halep.

De asemenea, pe locul 9 în clasamentul rivalităților se află confruntările dintre Simona Halep și Elina Svitolina. Ucraineanca conduce la meciurile directe, având cinci victorii din cele opt partide. În schimb, constănțeanca a câștigat clar în semifinala de la Wimbledon, din acest an, scor 6-1, 6-3.

Cea mai mare rivalitate a deceniului a fost desemnată cea dintre surorile Williams, Serena și Venus.

Clasamentul celor mai mari rivalități din tenis în acest deceniu, conform WTA:

1. Serena Williams – Venus Williams
2. Simona Halep – Maria Sharapova
3. Karolina Pliskova – Angelique Kerber
4. Serena Williams – Maria Sharapova
5. Petra Kvitova – Agnieszka Radwanska
6. Victoria Azarenka – Li Na
7. Naomi Osaka – Belinda Bencic
8. Maria Sharapova – Li Na
9. Simona Halep – Elian Svitolina
10. Serena Williams – Karolina Pliskova