Simona Halep, o scurtă autocritică după o victorie categorică în turul doi la Madrid: „Am greșit vreo trei lovituri de dreapta care m-au supărat puțin…”

Publicat: 08 05. 2018, 18:50

„Am jucat la un nivel ridicat, mai ales în primul set. Știam că e o jucătoare dificilă, care vine cu o încredere foarte mare. A fost dificil, dar m-am simțit bine. Am simțit puțină tensiune, am avut unele mingi de meci și n-am reușit să închid. Ea a jucat fără emoții, a dat câteva mingi înalte, câteva pe linii, eu am greșit vreo trei lovituri de dreapta care m-au supărat puțin. Dar a fost important că am reușit să închei meciul”, a spus Simona, pentru Digi Sport, pentru ca mai apoi să facă un mic preview al confruntării cu cehoaica Kristina Pliskova, cea pe care a spulberat-o anul trecut la Madrid (6-1, 6-2) și a învins-o fără emoții anul acesta, la Indian Wells: „Fiecare meci e greu, mâine va fi și mai greu, dar încerc să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut. Am jucat anul trecut aici contra Kristinei Pliskova, nu a fost deloc ușor, dar, dacă am câștigat atunci, înseamnă că pot face asta și acum. Servește bine, dă bine cu dreapta, iar eu va trebui să alerg mult, să o fac să se miște”.

„Serviciul e mult mai bun”

Prezent la Madrid pentru a o conduce pe Simona spre al treilea titlu consecutiv în „Casa Magica”, Darren Cahill a remarcat progreul lui Halep la serviciu, iar schimbarea din joc a fost evidențiată și de Simona, care simte că punctul slab din trecut a devenit, acum, o armă de încredere: „Da, cu siguranță serviciul e mult mai bun și mai solid, chiar și mai puternic. Am progresat la mai multe chestii, chiar și scurta din setul doi, într-un moment de presiune, a fost importantă. Încerc să-mi dezvolt jocul, încet-încet încerc să fiu cât se poate de completă”, a mai declarat liderul mondial, pentru care competiția de la Madrid, unde a fost declarată cea mai bună jucătoare a deceniului, a devenit o casă: „Mereu am spus că turneul acesta e unul special datorită faptului că părinții și prietenii mei sunt aici. Simt susținere de peste tot, pot să spun că mă simt ca acasă. Simt energia fanilor, e plăcut, sper să câștig cât mai multe meciuri, ca să ne bucurăm cu toții”.