Simona Halep, reacție promptă în fața unui blat: ”Mai departe se ocupă ei de această problemă”

Publicat: 21 04. 2016, 12:32
Actualizat: 21 04. 2016, 19:10

În contextul acestor informații, Halep a fost întrebată de italieni ce părere are despre acest flagel al meciurilor aranjate. Simona a declarat că nu a fost niciodată contactată pentru a nu-și apăra corect șansele într-o partidă, iar în eventualitatea în care va fi pusă într-o asemenea situație, va raporta totul șefilor WTA, anunță ProSport.

„Ca să fiu sinceră, pe mine nu m-a abordat nimeni pentru a face așa ceva. Dacă se va întâmpla să fiu contactată pentru a truca un meci știm cu toții ce avem de făcut: ne adresăm celor de la WTA, iar mai departe se ocupă ei de această problemă”, a declarat Simona Halep pentru tennisitaliano.it.

Pe 18 ianuarie, în startul Australian Open, BBC anunța că Corpul de Integritate în Tenis (TIU) a primit în mod repetat, în ultimii zece ani, plângeri cu privire la 16 jucători din top 50, printre aceștia numărându-se și opt sportivi care au participat la actuala ediție a turneului Australian Open.

Potrivit sursei citate, care a realizat o investigație împreună cu Buzzfeed, suspiciunile sunt legate inclusiv de meciuri de la Wimbledon. BBC menționa că în urma anchetei s-au descoperit că rețele de pariori din Rusia și Italia au câștigat sute de mii de lire sterline din pariurile pe meciuri suspectate că ar fi fost aranjae. Trei dintre meciuri s-au disputat la Wimbledon.