Simona Halep s-a calificat în finala turneului Melbourne Summer Set 1. Românca, amendată de organizatori | VIDEO

Publicat: 08 01. 2022, 08:44
Sursa foto: Profimedia

Tenismena română Simona Halep (20 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o cu 6-3, 6-2 pe chinezoaica Qinwen Zheng.

Halep a câștigat meciul într-o oră și 24 de minute.

Românca a început cu break semifinala cu Zheng (19 ani, 126 WTA) şi a încheiat-o tot contra serviciului, impunându-se cu 6-3 în primul set. Halep a reuşit două break-uri şi în actul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2.

Simona Halep va juca în finală cu Veronika Kudermetova (Rusia, 31 WTA), care a beneficiat de retragerea japonezei Naomi Osaka.

Simona s-a impus în ambele sale dueluri anterioare cu Kudermetova (24 ani, 31 WTA), ambele desfăşurate în 2021, cu 6-1, 6-1 în turul al treilea la Australian Open şi cu 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova.

Simona Halep, amendată de organizatori

Cu toate acestea, românca a primit și o veste proastă. Ea va fi amendată de organizatorii turneului după ce și-a trântit racheta în timpul sfertului de finală jucat împotriva elvețiencei Viktorija Golubic (43 WTA), informează ProSport.

Astfel de gesturi atrag după sine o amendă cuprinsă între 2.000 de dolari și 3.000 de dolari, conform regulamentului.

Mai multe expresii rostite de Simona Halep au fost captate pe microfoanele de fond: „Să dau peste fileul ăla! Degeaba muncesc, degeaba joc, degeaba plec de acasă!”, „Sunt complexată total!” sau „Bate-ți joc, bate-ți joc! Hai, proasto, bate-ți joc de tot!”, au fost autoreproșurile pe care și le-a făcut Simona Halep în timpul maratonului de două ore și 35 de minute cu Viktorija Golubic.

Halep a fost nervoasă și în timpul semifinalei de sâmbătă, dar, în pofida acestui lucru, ea a gestionat mult mai bine meciul cu jucătoarea din China.

„Nu vezi că ești haotică? Parcă ești înscrisă la maraton! Vai de capul tău!”, a strigat Simona Halep în timpul meciului cu Qinwen Zheng.

Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 18.037 de dolari după calificarea în finală.