Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami. Peste cine va da

Publicat: 27 03. 2017, 10:58

Doar 57 de minute i-au trebuit Simonei pentru a se califica în optimile turneului de la Miami, iar jocul favoritei 3 a fost ireproșabil. Halep a avut inițiativa în meciul cu Kontaveit, a servit extraordinar și nu i-a lăsat nici măcar o minge de break tinerei de 21 de ani. În schimb, românca a făcut ce a vrut la retur, luându-i de 5 ori serviciul adversarei.

Halep a reușit luni dimineață cea mai bună performanță a sezonului, legând pentru prima oară două victorii consecutive într-un turneu din 2017. Dar cel mai important lucru este acela că sportiva din Constanța și-a regăsit formidabilul joc de picioare și nu a arătat niciun semn de slăbiciune. Cu o încredere în ea de nestrămutat, Simona a controlat de la un capăt la celălalt partida cu estoniana care în turul precedent a eliminat-o pe puternica Makarova.

Dacă își păstreză ritmul și motivația, Simona nu ar trebui să aibă nicio problemă în meciul următor! Ea se va duela în optimi cu Samantha Stosur (19 WTA), o veterană a circuitului care în turul 3 a câștigat un meci maraton cu Shuai Peng (China, 43 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-5. Halep și Stosur se cunosc extrem de bine, cele două înfruntându-se de 8 ori în carieră. Scorul meciurilor directe este egal, 4-4, dar australianca s-a impus ultima oară, 7-6(0), 6-3 în optimi la Roland Garros 2016.