Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open: Am fost puțin nervoasă în setul doi, dar am fost suficient de puternică să câștig

Publicat: 27 01. 2020, 08:15

Simona Halep și-a adjudecat actul inaugural după 50 de minute. Constănțeanca a reușit un break rapid, la 1-1, însă s-a văzut egalată la 3 ulterior. De la scorul de 4-4, românca a avut o serie de cinci game-uri câștigate, astfel că a triumfat în primul set și a obținut un avantaj considerabil în actul secund, 3-0.

În ciuda acestui avantaj, Mertens a reușit să revină și a egalat la 4. A urmat un game în care Halep a avut nevoie de cinci mingi de break pentru a trece din nou la conducere și a servi pentru meci. Simona nu a irosit șansa avută și a încheiat partida, scor 6-4, 6-4, după o oră și 37 de minute.

Simona Halep a comis doar opt greșeli nerforțate pe parcursul meciului, mult mai puține față de adversara sa – 38. Elise Mertens a fost superioară în ceea ce privește loviturile direct câștigătoare, 36, față de 21, însă nu a fost de ajuns pentru a-i face față româncei.

Pentru Simona Halep a fost cea de-a treia victorie înregistrată în fața lui Elise Mertens, din cele patru partide directe. De asemenea, în urma acestui succes, românca a ajuns pentru a 14-a oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem.

În sferturile de finală de la Australian Open, Halep va întâlni învingătoarea din partida Anett Kontaveit (31 WTA) – Iga Swiatek (56 WTA).

Simona Halep: Am fost puțin nervoasă în setul doi, dar am fost suficient de puternică să câștig

Simona Halep (3 WTA) a oferit prima reacție după calificarea în sferturile de finală ale Australian Open, luni, spunând, în urma victoriei cu Elise Mertens (17 WTA), scor 6-4, 6-4, că a avut câteva momente dificile în setul secund, însă a reușit să le facă față.

„Sunt fericită că sunt în sferturi din nou. Am jucat cu ea la Doha, anul trecut, atunci am pierdut. Știam că trebuie să rămân concentrată, motivată. Am fost puțin nervoasă la un moment dat, în setul doi, dar am fost suficient de puternică să câștig. Câteodată, o iau puțin razna pe terenul de tenis, sunt conștientă de acest lucru, dar îmi iau energia din loja mea. Știam că trebuie să merg înainte, să nu mă gândesc neapărat la scor”, a spus Halep, la finalul meciului cu Mertens.

Întrebată despre privirile aruncate lui Darren Cahill în timpul partidei, dar și despre donațiile pentru victimele incendiilor de vegetație din Australia, Simona a răspuns: „Darren calculează aceste priviri. Este pentru o cauză nobilă. A spus că la sfârșitul turneului îmi va spune, mă ține relaxată așa. Atât timp cât câștig, e în regulă”.

Despre modul în care își petrece timpul liber, între partidele de la Melbourne, Halep a spus: „Ascult muzică în cameră. E o supertistiție, aș putea spune. Am anumite melodii pe care le ascult. Azi, având în vedere că am tot ziua în față, voi merge la plimbare. Îmi place orașul, îmi place să văd oamenii de aici. Azi voi merge să îmi cumpăr ceva. Destul de simplu, nimic special”.

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală de la Australian Open pe Anett Kontaveit

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep, locul 3 WTA, o va întâlni în sferturile de finală de la Australian Open pe Anett Kontaveit, locul 31 WTA, cea care a învins-o pe Iga Swiatek, locul 56 WTA, scor 6-7, 7-5, 7-5.

Data și ora meciului nu au fost stabilite încă.