Simona Halep și Patricia Țig, finaliste în ancheta WTA pentru lovitura anului

Publicat: 18 12. 2019, 11:13

Simona Halep a ajuns în finală grație unei lovituri din meciul cu Eugenie Bouchard, de la turneul din Dubai. La scorul de 7-6, 1-0, constănțeanca părea să piardă punctul respectiv, după ce sportiva din Canada a avansat la fileu, însă Halep a surprins-o cu o lovitură dificilă, mingea depășind-o pe adversara sa.

În schimb, Patricia Țig a impresionat cu o lovitură reușită la turneul de la București, în meciul cu Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1. Românca a lovit în diagonală, de sus, trimițând mingea pe tușă, fapt care a surprins-o și pe adversara sa.

În finală se mai află poloneza Iga Swiatek, pentru o lovitură din meciul cu Kristyna Pliskova, de la Lugano, și ucraineanca Elina Svitolina, pentru o execuție din partida cu Simona Halep, de la Turneul Campioanelor.

Premiul WTA pentru lovitura anului în 2018 i-a aparținut Simonei Halep. Atunci, românca a impresionat cu o execuție reușită în meciul cu Agnieszka Radwanska, de la Miami. Patricia Țig, Iga Swiatek și Elina Svitolina nu au obținut niciodată această distincție.