Simona Halep și Sorana Cîrstea, în echipa de Billie Jean King CUP. Planul lui Horia Tecău

Publicat: 16 04. 2024, 12:19

​România s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, iar Horia Tecău, căpitanul echipei, încerca să le aducă împreună printre tricolore pe Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Turneul final va avea loc în perioada 12-17 noiembrie 2024 și România a ajuns aici premieră după ce a revenit de la 0-2 cu Ucraina, scor 3-2.

Echipele calificate la turneul final al Billie Jean King Cup sunt Australia, Canada, Cehia, Germania, Marea Britanie, Italia, Japonia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA și România.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în echipa de Billie Jean King Cup. Planul lui Horia Tecău

Sorana Cîrstea, cea mai bună rachetă a României, s-a retras din echipa de BJK acum șase ani, iar Simona Halep, care a revenit după cazul de dopaj, a acuzat probleme medicale.

„Deocamdată vreau să ne bucurăm de aceste fete, de echipa fantastică și după o pauză și un reset vom începe să pregătim meciul din Spania și atunci ne vom gândi la care este cea mai bună echipă și cine își dorește să joace! Cine în formă, contextul e favorabil. Eu de la început am spus că am ușa deschisă pentru toate fetele din România, chiar și cele care și-au anunțat retragerea acum câțiva ani. Din partea mea e deschidere și susținere. Doar să-și dorească.

Să-și ridice jocul și clasamentul și să avem două jucătoare la simplu puternice și o echipă la dublu la fel. După Roland Garros vom încerca să facem cea mai puternică echipă pentru Olimpiadă. (n.r. posibila participare a Simonei Halep la JO) Simona merită pentru performanțele ei, pentru jucătoarea care este. Sperăm că va primi (wildcard) și va fi acolo. Voi fi și eu acolo să o văd” a declarat Horia Tecău despre revenirea lui Halep și Cîrstea.

Președintele Federației Române de Tenis George Cosac a susținut planul lui Tecău și a precizat că România poate câștiga Billie Jean King Cup.