Simona – meci caritabil cu Little Italy

Publicat: 24 04. 2015, 19:05

     Un meci straniu făcut de Simona împotriva Sarei Errani. De ce italianca n-a reușit să câștige decât un ghem pe propriul serviciu, mi-a fost destul de limpede: când ești obosită, așa cum Errani a declarat că este, în special după meciurile din Fed Cup cu SUA, prima lovitură care suferă este serviciul – și așa modest la micuța Sara. De cel puțin 7 ori, Little Italy și-a aruncat mingea și a renunțat să o lovească.

     N-am înțeles, în schimb, de ce Simona i-a făcut atâtea cadouri, greșeli neforțate, la mingi foarte simple. Lipsită de nerv, nereușind să-și găsească ritmul, nu atât de iute în deplasare ca de obicei, a trăit mai degrabă din greșelile unei Errani din ce în ce mai stoarsă de puteri.

     Simona nu  a atacat serviciile, atât 1, cât și 2, foarte moi ale adversarei, mulțumindu-se cu retururi de siguranță. A avut nenumărate ocazii să puncteze decisiv și n-a făcut-o, sau a făcut-o ezitant, permițându-i italiencei să iasă din corzi. O singură lovitură de mare campioană a reușit Simona, în ultimul ghem, un cros lung contre pied cu dreapta, la vinclu, după câteva schimburi tari stânga-dreapta.

     Așa e-n tenis; după meciul memorabil împotriva sălbaticei Muguruza, Simona are această cădere de tonus în fața inimoasei Little Italy diminuată fizic, pe care ar fi putut s-o învingă mult mai clar.

     Important este că Simona nu a pierdut acest meci de nivel scăzut – o mare campioană nu doar câștigă, știe și să nu piardă.

    Și-a oferit astfel șansa de a o întâlni în semifinală pe Carla Suárez Navarro sau Caroline Wozniacki. Poate că acum vine rândul meciului bun, cu victorie con brio la Carla sau Caroline, pe care le-a învins în ultimele întâlniri…