Sorana Cîrstea, alături de surorile Williams, la un puternic turneu la New York. Premiul este de un sfert de milion de dolari

Publicat: 20 02. 2018, 21:55

Surorile Williams vor lua și ele parte la concursul de tenis disputat într-un format inedit: nu se joacă game-uri sau seturi, ci un tie-break ca în proba de dublu, până la zece. Sorana este inclusă într-o distribuție alături de patru jucătoare cu titluri de Mare Șlem în palmares: organizatorii au invitat și două foste glorii ale sportului – pe franțuzoaica Marion Bartoli – cea care și-a anunțat intenția de a reveni în competiție și pe Daniela Hantuchova – retrasă anul trecut din tenis, în timpul turneului de la Wimbledon.

Jucătoarea din Târgoviște va reprezenta Europa, alături de Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA). CoCo Vandeweghe (18 WTA) va participa și ea, iar numele celei de-a opta participante va fi anunțat ulterior.

 

Sorana Cîrstea revine în atenția americanilor după ce, în iulie 2017, a participat la World Team Tennis, la Washington. Atunci, Sorana a învins-o pe Venus Williams, într-un set până la cinci, după ce a revenit de la scorul de 1-4.

Tie Break Tens se dispută după un sistem eliminatoriu în care învingătorul ia tot. Organizatorii pun la dispoziție un premiu de un sfert de milion de dolari.

Simona Halep a câștigat în 2017 un turneu similar organizat la Madrid. În 14 minute, a câștigat finala cu Svetlana Kuznețova, scor 10-6. Constănțeanca le mai învinsese pe Johanna Konta și pe Monica Puig.