Sorana Cîrstea, învinsă în Fed Cup de Yanina Wickmayer. Cu cine va juca românca duminică

Publicat: 11 02. 2017, 19:32
Actualizat: 22 04. 2017, 19:49

Sorana Cîrstea a început mult mai bine partida și a condus cu 3-1 și 5-2 în primul set. Yanina Wickmayer a revenit și a restabilit egalitatea la 5, iar manșa s-a decis în tiebreak. Sportiva din Belgia a gestionat mult mai bine situația și s-a impus cu 7-4.

Începutul setului al doilea i-a aparținut tot sportivei românce, care a câștigat pe serviciul advers încă din primul game. La scorul de 3-2 pentru Sorana, Wickmayer a făcut break-ul, însă Sorana nu a cedat. A câștigat pe serviciul advers la 5-5 și a închis apoi actul cu 7-5.

Decisivul a fost extrem de tensionat. Cîrstea a făcut prima break-ul la scorul de 1-1, dar Wickmayer a replicat imediat. În setul al treilea, Yanina Wickmayer a avut opt șanse de break, de la scorul de 2-2. Sorana Cîrstea a salvat două mingi de break la scorul de 5-4, însă a trebuit să se recunoască învinsă în final cu 7-5.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13.00, Monica Niculescu o va înfrunta pe Yanina Wickmayer, apoi Sorana Cîrstea o va întâlni pe Kirsten Flipkens. Bilanțul partidelor Niculescu – Wickmayer este 2-3, iar cel al confruntărilor Cîrstea – Flipkens este 1-0.

În cazul în care va fi nevoie de meciul de dublu pentru stabilirea echipei câștigătoare, se vor înfrunta perechile Irina Begu/Patricia Țig și Elise Mertens/Maryna Zanevska. Țig, Mertens și Zanevska sunt debutante în Fed Cup.

Confruntarea România – Belgia se desfășoară pe suprafață rapidă. Cele două țări s-au mai întâlnit de trei ori în Fed Cup, Belgia impunându-se de fiecare dată.