Sorana Cîrstea povestește accidentarea lui Mattek-Sands: „A fost sfâșietor, doar în filme am văzut așa ceva”

Publicat: 07 07. 2017, 09:37

Bethanie Mattek-Sands, locul 103 în ierarhia mondială, s-a accidentat la genunchi după ce a alunecat în preajma fileului și a căzut pe teren urlând după ajutor. Sorana a fost prima care a ajuns la ea imedit după accidentare și a povestit scenele imediat următoare. Cîrstea a criticat faptul că medicilor le-a luat foate mult timp să ajungă pe teren pentru a-i acorda adversari primul ajutor.

„A fost sfâșietor să o văd în felul acela. Am lovit o minge în direcția ei, nu am văzut exact ce s-a întâmplat. Era la pământ și a început să țipe. M-am dus la ea, am văzut genunchiul și am cerut o targă. Toată lumea a înghețat, a fost înfricoșetor, a intrat într-un șoc. Nu a fost ușor pentru că nu mai este vorba despre tenis, suntem o familie, ne dorim ca toată lumea să fie bine. Sper că nu este atât de grav pe cât părea și va reveni cât mai repede.

Genunchiul ei era într-o poziție nefirească, doar în filme am mai văzut așa ceva. M-am panicat, am cerut ajutor, dar nimeni nu venea. A intra în șoc și mi-a spus ‘Sorana, ajută-mă’, dar m-am simțit inutilă. Mi-aș fi dorit să pot face mai mult. Sper că nu va avea nevoie de operație.

Nu am digerat, încă acest incident pentru că a fost foarte rapid. Există sporturi unde, în cazul în care se întâmplă ceva, medicii ajung foarte rapid la locul faptei. Aici a durat ceva timp și mă întreb, dacă avea o problemă la inimă sau ceva de genul?! Cineva trebuie să vadă cât a durat ca medicii să-i acorde ajutor, pentru mine a fost prea mult”, a spus Sorana Cîrstea în conferința de presă de după meciul cu Mattek-Sands.

Sorana Cîrstea va juca împotriva sportivei spaniole Garbine Muguruza (15 WTA) în turul trei al turneului de la Wimbledon. Pentru prezenața în turul al treilea de la Wimbledon, Sorana Cîrstea va încasa un cec în valoare de 102.892 de euro și 130 de puncte în ierarhia mondială.