Starea de sănătate a lui Jean Pădureanu este foarte gravă

Publicat: 28 05. 2014, 14:38
Actualizat: 08 08. 2014, 17:49

Starea de sănătate a acestuia se deteriorează rapid, existând riscul ca fostul conducător al Gloriei Bistrița să moară în penitenciar.

”Asta este țara în care trăim, e incredibil ce se întâmplă. Omul ăsta e grav bolnav, nu are voie să stea acolo. Jean Pădureanu trebuie eliberat, altfel moare! Pe lângă toate bolile pe care le are, acum trebuie operat și la prostată. Este extrem de grav. Eu sper ca pe 30 (n.r. mai), când se rejudecă situația, Pădureanu să fie eliberat. Este singura lui șansă să fie salvat. Am încercat de mai multe ori să ajung la el, dar se înscriu fel de fel de rude care cred că nici nu l-au văzut vreodată în viață și acum îl caută la penitenciar. Sper să iasă cât mai repede și să mă pot înâlni cu el în libertate, eu sunt de foarte mulți ani unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Jean Pădureanu”, a declarat Ioan Horoba pentru ring.

Jean Pădureanu, închis pentru 3 ani și 4 luni în Dosarul Transferurilor, suferă de Alzheimer în formă avansată și demență mixtă și nu își mai recunoaște vizitatorii din pușcărie.